Inred med starka färger och kontraster

Du får ett fantastiskt slutresultat när du inreder med kontrastfärger, från färgcirkelns motsatta sidor.
Färgerna är en spännande aspekt av livet, speciellt när två kontrastfärger används sida vid sida i heminredning. En fin lila iris på med en gul vägg bakom gör susen.

Många människor ryggar tillbaka för starka färger i synnerhet när de gäller inredmning, men att vara lite mer vågad i ditt val av färger ger en fin belöning i vardagslivet.
Vissa färgpar är lättare för ögat att anpassa än andra; en lysande röd och gräs grönt är så nära i tonen att de verkar hoppa omkring när de placeras tillsammans. Men ta gult och lila ifall det lila är mörkare än gult så blir det en naturlig balans.

Även om det finns ett antal enkla regler att tänka på när du använder färger, så låt din egen känsla för färgglädje vara din huvudsakliga guide. Precis som i allt annat, vet ingen vad som är rätt för dig.

Snarare än att gå för färgerna i sin rena form, skjut runt färghjulet lite, plocka en nyans av blå med en touch av grönt i och kombinera ned en korall-färgad orange. Färgerna är fortfarande rika på kontrast, men inte lika kraftfulla, som de direkta motsatserna, ren blå och orange.


Rosa och grönt är en populär, beprövad formel som förekommer i många skepnader, men återigen bygger på ett par kompletterande färger, sammandrabbningen av rött och grönt. Genom att mildra de röda med vitt för att göra det rosa, och lägga till lite blått till det gröna för att ge en skogsgrönt, får du en klassisk kombination att experimentera med.

Om du alltid har brukat inreda med dämpade färger, kan starka färger komma som en chock för ögat i början. Men om du börjar försiktigt så kommer du att märka att inredningen börjar leva på ett helt nytt sätt.

Kom ihåg att varje färg påverkar uppfattningen av färgen som är placerad bredvid.

Glöm inte den fina sommarbildstävlingen på http://www.facebook.com/bimagose

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s