Berömda mästare på Bimago: Lär känna Gogh!

Vincent Willem van Gogh (1853-1890) var en nederländsk konstnär. Han tillhörde den moderna konstens och expressionismens främsta föregångare. År 1880 deltog han Kungliga Konstakademien i Bryssel, och började sin karriär som konstnär.Under hans livstid producerade van Gogh ca 2000 konstverk. Hans djärva stil och pulserande användning av färg i de senare åren av hans konstnärliga karriär är direkt igenkännbara för de flesta människor.Han är speciellt känd för ett flertal solros-tavlor.

År 1886 reste van Gogh till Paris, där han träffade flera impressionistiska konstnärer som Monet och Gauguin och var starkt påverkad av sitt arbete. Han reste även till andra delar av Frankrike under de kommande fyra åren för att träffa andra konstnärer. Tyvärr vistades han även mycket på sjukhus för att få behandling för sin psykiska sjukdom som slutligen ledde till att han sköt sig själv.

Van Gogh är också känd för att ha skurit en bit av sitt vänstra öra, som han slog in i tidningspapper och gav till en prostituerad. Kort därefter blev han intagen på ett sinnessjukhus i Saint-Rémy-de-Provence. Men nu har det visat sig att det antagligen inte alls var han själv utan konstnären Gauguin som gjorde det när de kom in i en dispyt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s