Inred med Pop Art

Inred med Pop Art
Pop art är en förkortning för popular art, en stil som uppstod som en direkt reaktion på abstrakt expressionism. Stilen växte fram i Storbritannien och USA under 1950-talet och inspirerades av vardagliga föremål och klara färger, så att alla kunde uppskatta och njuta av det. I pop art användes reklambilder, fotografier och vanliga konsumtionsvaror (som soppburkar) för att göra det närmare människornas vardag. Berömda popartister inkluderar Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Patrick Caulfield, Banksy, Pixnit mm.

Har du någonsin besökt en restaurang intill en teater? Många av dessa restauranger integrerar bilder och saker från teaterns historia i deras inredning. Programblad, bilder och affischer från kända pjäser pryder deras väggar. Sådana unika dekorationer gör underverk för att ge en personlig stil. Det går jätte bra att använda en sådan här inredningsstill även i ditt hem.

Det finns ett antal teman och stämningar vi kan utnyttja då vi inreder och dekorerar ett rum. Men vi ska inte heller överdriva. Lagom är bäst vissa rum kan fortfarande vara mer formella. Det bästa kanske skulle vara att inreda ett popartistiskt rum, som sticker ut från helheten.

Hur hanterar man Pop Art i inredningen?

LEK MED DESIGN: I anslutning till uttrycksfulla tapeter, möbler och gardiner kombinerar man dessa tavlor. En djärv soffa som utgångspunk, gardiner med cirklar/vågform, plus en utstickande matta.
FÄRGER: Stilen i popkonst är intensiv och med djärva färgade kompositioner. Ett utmärkt tillfäller att sammanföra allt som tilltalar dig utan att tänka på konstregler; en ljusröd vas mot en ljusblå vägg? Varför inte?
MATERIAL – LEVE RÄTTVISAN! Det mest populära materialet i pop-art dekorationer är: gummi, plast, färg, transparenta och glänsande element, t.ex. soffa av ull eller ett örngott gjort av paljetter.

POP ART PÅ VÄGGEN: Om du vill skapa ett konstrum är Pop Art den bästa lösningen – oavsett stil. Den som hänger upp en affisch med en reproduktion av Renoir kan bara drömma om ett original.

Här följer fina alternativ för pop art på väggen:

POP ART – roligt!

Det bästa med Pop Art är att man inte behöver vara konsekvent. Möblerna behöver inte köpas som byggsatser och färgerna som utgörs i tavlorna är fritt valbara. Var spontan! Kombinera olika föremål och möbler. Interiören i en Pop Art stil kan vara en billig lösning, men…endast för modiga människor!

Glöm inte bimagos sommartävling på Facebook.com/bimagose

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s