Färgernas effekter

Färgernas krafter ska inte underskattas! Deras egenskaper är erkända av terapeuter och används faktiskt även i terapeutiskt syfte. I detta inlägg fokuserar vi på några färgers effekter.

Varje färg har sin egen våglängd och därmed sin egen energi – så varje färg har en specifik effekt. Hur väljer man rätt färger till sitt rum?

Image

Rosa är särskilt bra lämpat för sovrummet.

Gul färg medför solsken och glädje till huset och man förknippar ofta gult med värme och lugn. Gul stärker vår fokus och stimulerar koncentrationen, så i arbetslokaler och i klassrum brukar det föredras att inreda med gult, och studier har visat att man faktiskt koncentrerar sig lättare i gula rum än i exempelvis röda. Gul stimulerar även välmåendet över lag och kan dämpa reumatism och depression.

Brunt påminner om naturen. Det ger oss en känsla av stabilitet och säkerhet.
Turkos stimulerar klart tänkande och koncentration.
I västerländska kulturer står svart för sorg och död, men det har även positiva associationer: elegans och värdighet. Svart är favoritfärgen på individualister. Svarta accenter sätter makt i rummet.
Rosa är sött och inbjudande och kan stå för känslighet. På grund av dess lugnande effekt är rosa särskilt väl lämpad för sovrummet.

Besök vårt galleri och bli inspirerad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s