Var och hur hänger man upp en tavla?

Bild

Du kom över en perfekt målning, du köpte den, och det är dags att hänga den någonstans. Var och hur? Vi delar med oss av några idéer och regler som kan hjälpa dig att hitta rätt plats, en plats där bilden ska se ordentlig ut och samexistera med inredningen. I allmänhet bör målningar hängas så att mittpunkten för bilden befinner sig i ögonnivå för höjden på en medelstor person.

Hur högt ska bilden hängas?
Regel nummer ett: bilderna ska inte hängas för högt, den bästa höjden är faktiskt på ungefär ögonhöjd, det betyder mer eller mindre på 140 cm över golvet.

Bild

Regler är dock gjorda för att bryta dem 😉 Om du placerar tavlan i ett rum med höga väggar (till exempel i hallen), kan du placera den en liten bit högre upp.

I ett rum där du vanligtvis sitter dras blicken på nedre delarna av väggen, så det är rekommenderat att justera den plats där konstverket ska hänga och det är viktigt att inte placera den för högt: strax ovanför soffan, skrivbord eller bord är perfekt. Ibland är det inte ens nödvändigt att göra hål i väggen för att hänga upp, utan det kan se perfekt ut på en hylla eller på byrån!

Trots att tavelplacering är en smaksak, är det viktigaste att en tavla alltid ska vara tematiskt relaterade med alla andra delar av inredningen. Naturligtvis beror det på din idé för utrymmet som du vill skapa och fördelningen av möblerna, rummet du har och hur det är upplyst.

Hoppas att du tyckt tipsen vi presenterat i dagens inlägg har varit användbara!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s